Werkwijze

Vertrouwen en een gevoel van veiligheid zijn twee factoren die aanwezig moeten zijn voor geslaagde begeleiding. We vinden het dan ook belangrijk dat zowel opvoeder als kind zich prettig voelt. Daarom bieden wij altijd een gratis telefonisch kennismakingsgesprek aan van 30 minuten. Uw eerste vragen kunnen dan beantwoord worden en er wordt een inschatting gemaakt van wat nodig is en hoe vaak. Als we inschatten dat u en uw kind beter ergens anders geholpen worden, zijn we hier eerlijk over.

Na het kennismakingsgesprek volgt altijd een intakegesprek. De huidige situatie wordt uitgebreid besproken en de ontwikkeling tot op dat moment wordt doorgenomen.  

Omdat wij het belangrijk vinden dat opvoeders en kinderen niet meer belast worden dan nodig, komen wij ook bij u thuis. Dit kan ook in de weekenden of avonduren (eventuele meerprijs is afhankelijk van de aard van het werk en de afstand). Een onderzoek of begeleiding kan ook op de praktijk of (in overleg) op school plaatsvinden.

Om een afspraak te maken voor een kennismaking of een aanmelding voor onderzoek of begeleiding kunt u contact opnemen per telefoon of email.

In het kort:

  • U neemt telefonisch of per email contact met ons op.
  • Er volgt een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek van maximaal 30 minuten (inschatting van behoeften).
  • Er volgt een uitgebreid intakegesprek van 1,5 uur.
  • Begeleiding/onderzoek/advies volgt (maatwerk).

C&C Orthopedagogiek

Diagnostiek, advies en begeleiding op maat.